13 april 2018

Expositie Jan Asselbergs: “’n kleine greep uit groots werk”

Krijttekening

Zelfportret in 2×15 minuten ‍Aetat Suae 74, olieverf

Van 08 mei tot en met 29 juli 2018 toont Museum Slager een kleine selectie schilderijen, tekeningen en sculpturen, uit het bijzondere en grootse oeuvre van deze veelzijdige kunstenaar.

Jan Asselbergs (1937-2015) was een veelzijdig kunstenaar en voornamelijk bekend vanwege zijn schilderkunst. Naast dat hij een veelgevraagd (portret)schilder was, hij vereeuwigde onder andere Koning Willem-Alexander en oud-premier Ruud Lubbers, was hij tevens beeldhouwer, jazzpianist, zanger, componist, regisseur, gitarist en ontwerper. Daarnaast was Asselbergs als docent verbonden aan het St. Pauluslyceum en de Tilburgse kunstkring; hij mocht vele prijzen in ontvangst nemen, en werd in 2003 koninklijk onderscheiden. Onomstreden is dat het oeuvre van Asselbergs groots en veelomvattend is; de gebruikte technieken binnen zijn werk lopen dan ook zeer uiteen; van tekeningen tot olieverfschilderijen en van beeldhouwwerken tot muziekstukken.

Z.M. Koning Willem-Alexander Gemeente Waalwijk

Muziekstuk in Zee Groot