Image
Top
Menu

Expositie “Slagers herontdekt”

vanaf 9 september 2017

Lees meer …

Opreden van James Oesi in Museum Slager op zondag 12 november 2017


In het kader van Festival November Music treedt James Oesi op in Museum Slager samen met Pieter Smithuijsen, Luciano Berio en Francois Rabbath op 12 november 2017. De optredens vinden plaats van 13:30 – 14:00 uur, van 14:30 – 15:00 uur, en van 15:30 – 16:00 uur.

Lees verder

Gemeente Oisterwijk schenkt het belangrijke schilderij Onze Lieve Vrouw aan Museum Slager


Het College van B&W van de gemeente Oisterwijk heeft onder leiding van burgemeester Hans Janssen een groot cadeau aan stichting Museum Slager overgedragen. Het cadeau is het belangrijke schilderij ‘Onze Lieve Vrouw’, een 120 jaar oud werk van P.M. (Petrus Marinus) Slager. Namens het bestuur heeft de voorzitter van het museum, Peter Berlijn, tijdens een ceremoniële bijeenkomst onder hartelijke dankzegging het unieke en prachtige cadeau in ontvangst genomen.

Lees verder

Museum Slager zet de bloemetjes buiten tijdens de Kunstnacht Den Bosch op 30 september 2017


De schilders Petrus Marinus, Piet, Frans, Jeannette, Corry, Suze, Marie en Tom van de familie Slager zetten hun beste beentje voor en de bloemetjes buiten.
Museum Slager toont een selectie fleurige werken uit hun markante collectie, alleen op De Beurs in de Kaaijhallen tijdens de Kunstnacht.

Lees verder

Museum Slager met expositie Slagers herontdekt in vernieuwd museum vanaf 9 september 2017


Het museum heeft een gedegen opknapbeurt ondergaan. De muren, plafonds en kozijnen hebben een frisse kleur gekregen. De belichting is aangepast en waar nodig vernieuwd. Het museum heeft besloten de rijke collectie van de acht schilders van de familie Slager in zijn volle glorie te laten zien.

Lees verder

Museum gesloten i.v.m. werkzaamheden van 28 augustus tot en met 8 september 2017

Museum Slager sluit van 28 augustus tot en met 8 september tijdelijk zijn deuren. De vernieuwde presentatie van de rijke kunstcollectie is vanaf 8 september in volle glorie te bewonderen.

Lees verder

Speciale rondleiding bij zomerse dubbeltentoonstelling op zondag 9 juli 2017

Tijdens een speciale rondleiding op zondag 9 juli 2017 kan de bezoeker van Museum Slager nader kennismaken met schilderijen van de Brabantse familie Kruysen als van de ‘hedendaagse’ familie Slager. Deze dubbeltentoonstelling biedt van beide families een uitgebreide overzicht. een goed overzicht van het werk van deze kunstenaar.

Lees verder

Expositie Schilders uit de families Kruysen en ‘andere’ Slager van 3 juni t/m 27 augustus 2017


Deze zomer heeft het museum een bijzondere dubbeltentoonstelling van twee schilderfamilies. De eerste is de Brabantse expressionistenfamilie Kruysen, een familie met een schilderende vader en twee kinderen. Hun werken kenmerken zich door een onstuimige aard en uitbundig kleurgebruik. De tweede familie is een hedendaagse familie Slager: Het zijn geen bloedverwanten van de naamgevers van museum Slager. Ze zijn met hun werken ‘te gast’ bij hun naamgenoten, en het is ook een familie met meerdere schilders: twee zussen, een broer, een schoonzus.

Lees verder

Speciale rondleiding bij tentoonstelling Diederik Kraaijpoel: Desolate romantiek op zondag 9 april 2017

Tijdens een speciale rondleiding op zondag 9 april kan de bezoeker van Museum Slager nader kennismaken met het werk van Diederik Kraaijpoel. De tentoonstelling biedt met zeventien schilderijen en veertien tekeningen een goed overzicht van het werk van deze kunstenaar.

Lees verder

Presentatie van de nieuwste verhalenbundel van Chris Huinder op zaterdag 1 april 2017 in Museum Slager


De Bossche schrijver Chris Huinder leest tijdens de Boekenweek op zaterdag 1 april 2017 uit zijn nieuwste verhalenbundel De wimpers van Franco. De auteur start om 16.00 uur.
Vanwege de Boekenweek geldt voor de bundel en speciale dagkorting: €15 in plaats van €17,95.
De toegang is gratis. Wilt u ook komen luisteren, kom dan naar Museum Slager. Graag aanmelden ​met een mail​ naar de auteur: c.huinder@gmail.com​. En vergeet uw museumkaart niet mee te nemen!

Lees verder