Image
Top
Menu

Expositie uit twee families:
Kruysen en ‘andere’ Slager

3 juni tot en met 27 augustus 2017

Lees meer …

Speciale rondleiding bij zomerse dubbeltentoonstelling op zondag 9 juli 2017

Tijdens een speciale rondleiding op zondag 9 juli 2017 kan de bezoeker van Museum Slager nader kennismaken met schilderijen van de Brabantse familie Kruysen als van de ‘hedendaagse’ familie Slager. Deze dubbeltentoonstelling biedt van beide families een uitgebreide overzicht. een goed overzicht van het werk van deze kunstenaar.

Lees verder

Expositie Schilders uit de families Kruysen en ‘andere’ Slager van 3 juni t/m 27 augustus 2017


Deze zomer heeft het museum een bijzondere dubbeltentoonstelling van twee schilderfamilies. De eerste is de Brabantse expressionistenfamilie Kruysen, een familie met een schilderende vader en twee kinderen. Hun werken kenmerken zich door een onstuimige aard en uitbundig kleurgebruik. De tweede familie is een hedendaagse familie Slager: Het zijn geen bloedverwanten van de naamgevers van museum Slager. Ze zijn met hun werken ‘te gast’ bij hun naamgenoten, en het is ook een familie met meerdere schilders: twee zussen, een broer, een schoonzus.

Lees verder

Speciale rondleiding bij tentoonstelling Diederik Kraaijpoel: Desolate romantiek op zondag 9 april 2017

Tijdens een speciale rondleiding op zondag 9 april kan de bezoeker van Museum Slager nader kennismaken met het werk van Diederik Kraaijpoel. De tentoonstelling biedt met zeventien schilderijen en veertien tekeningen een goed overzicht van het werk van deze kunstenaar.

Lees verder

Presentatie van de nieuwste verhalenbundel van Chris Huinder op zaterdag 1 april 2017 in Museum Slager


De Bossche schrijver Chris Huinder leest tijdens de Boekenweek op zaterdag 1 april 2017 uit zijn nieuwste verhalenbundel De wimpers van Franco. De auteur start om 16.00 uur.
Vanwege de Boekenweek geldt voor de bundel en speciale dagkorting: €15 in plaats van €17,95.
De toegang is gratis. Wilt u ook komen luisteren, kom dan naar Museum Slager. Graag aanmelden ​met een mail​ naar de auteur: c.huinder@gmail.com​. En vergeet uw museumkaart niet mee te nemen!

Lees verder

Rondleiding bij tentoonstelling van Diederik Kraaijpoel op 12 februari in Museum Slager

Onder de titel ‘Desolate romantiek’ houdt Museum Slager in Den Bosch tot en met zondag 21 mei een overzichtstentoonstelling van het werk van Diederik Kraaijpoel.

Tijdens een speciale rondleiding kan men kennis maken met het werk van Kraaijpoel. Yolanda Kraaijpoel, de weduwe van Diederik, geeft de rondleiding op zaterdag 12 februari om 13.45 uur. Een extra rondleiding start om 15.30 uur bij voldoende aanmeldingen.

Lees verder

Aandacht in Brabants Dagblad voor de expositie van Diederik Kraaijpoel in Museum Slager

Het Brabants Dagblad van 2 februari 2017 besteedde aandacht aan de expositie van Diederik Kraaijpoel in Museum Slager onder de titel ‘Fascinatie voor vergankelijkheid’.

Lees het betreffende artikel

Museum Slager exposeert werken van Diederik Kraaijpoel

Onder de titel ‘Desolate Romantiek’ exposeert Museum Slager in ’s-Hertogenbosch van 29 januari 2017 tot en met 21 mei 2017 werk van Diederik Kraaijpoel (1928 – 2012). Het museum toont ruim dertig schilderijen en tekeningen die samen een representatief beeld van zijn werk vormen.

Lees verder