7 oktober 2017

Optreden van James Oesi in Museum Slager op 12 november 2017

In het kader van Festival November Music treedt James Oesi op in Museum Slager samen met Pieter Smithuijsen, Luciano Berio en Francois Rabbath op 12 november.

De optredens vinden plaats van

13:30 – 14:00 uur, van

14:30 – 15:00 uur, en van

15:30 – 16:00 uur.

Kaarten zijn te bestellen via https://novembermusic.net/programma/james-oesi

Met zijn weelderige haardos en karrenvracht aan talent is de Londense contrabassist James Oesi sinds zijn komst naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Als één van de weinigen richt hij zich op de bas als solo-instrument. Tijdens zijn soloprogramma’s speelt hij werk van onder andere Bach, Rachmaninov, Berio en Beethoven. James Oesi gaf al spraakmakende optredens in het Amsterdamse Concertgebouw, TivoliVredenburg, op het Amsterdamse Grachtenfestival en festival Wonderfeel. De wereldberoemde contrabassist Gary Karr is vol lof over Oesi: ‘Een gevoelige muzikant met een hoop kennis die veel te zeggen heeft en een natuurlijke en overtuigende artiest is.’ Hij is tevens de initiator van het eerste contrabasfestival dat in het voorjaar in Den Haag plaatsvond.

Tijdens de Kunstmuziekroute speelt Oesi solowerk van de Nederlandse contrabassist Pieter Smithuijsen (met name bekend van het Asko|Schönberg) die zich de laatste vier jaar meer en meer op het componeren heeft gestort. In 2013 ontving Smithuijsen een ontwikkelingsbeurs van het Amsterdamse Fonds voor de Kunst, waarbij hij gecoacht wordt door componist David Dramm. Vanmiddag zijn de eerste pennenvruchten live te horen. Daarnaast prachtig werk van de eveneens zeer virtuoze contrabassist Francois Rabbath en een kort meesterwerkje van de Italiaanse componist Luciano Berio.

Pieter Smithuijsen – The Four Temperaments for Double Bass
Luciano Berio – Psy