15 december 2017

Verwachte expositie “In Dialoog” van 4 februari t/m 29 april 2018

IN DIALOOG
is een overzichtstentoonstelling én een nieuw work-in-progress door beeldend kunstenaar Monique Broekman in Museum Slager in relatie tot gezamenlijke thema’s van Broekman en de schildersfamilie Slager.

In de eerste zaal zal een portrettengalerij te zien zijn afkomstig uit projecten waarin zij schilderen verbindt aan hedendaagse maatschappelijke werelden die zijn weerslag vinden in interactieve websites in interviews en (bewegend) beeld.  In het midden is een huiskamersetting gecreëerd waar de interactieve websites en films te zien zijn. De geschilderde portretten van Brabanders, politici, vluchtelingen en familieportretten krijgen zo letterlijk een stem in film, geluid en/of tekst. In de tweede zaal, waar o.a. de relatie wordt gelegd tussen kunst en voedsel, hangen muurvullende pasteltekeningen die Monique Broekman gemaakt heeft van het personeel in de groentewinkel van haar ouders. In deze ruimte worden genodigden uit het Bossche/Brabantse culturele veld tijdens het nuttigen van een maaltijd gevraagd aan de hand van een meegebracht object te vertellen over hun drijfveren.  Deze gesprekken worden gefilmd en opgeknipt in verschillende verhalen die, net als de objecten van de gasten, geleidelijk worden toegevoegd aan de tentoonstelling. Zo ontstaat een ‘work-in-progress’ – een dynamisch, levend kunstwerk – waarin steeds weer iets nieuws is te zien.