24 januari 2018

Winnaar Storionifestival te horen in Museum Slager

Het Firgun Ensemble, winnaar van Storioni Willem Twee Concours 2018 in Museum Slager

Op dinsdag 23 januari vond er een avondwandeling met concerten plaats. De concerten werden uitgevoerd op 3 verschillende locaties.

locatie 1 Museum Slager
Hier speelde de winnaar van het Storionifestival, het Firgun Ensemble.
Uitgevoerd werden:
Alexander Glazoenov – Rêverie oriental opus 14 nr 2
Wolfgang Amadeus Mozart – Allegro uit Klarinetkwintet in A, KV581

locatie 2 Stedelijk Museum
o.a. Storioni TrioArjan Woudenberg klarinet. Uitgevoerd werden:
Chatsjatoerjan – Delen uit trio voor klarinet, viool & piano
Schumann – Fantasiestücke (deel 1 & 2)

Locatie 3 Willem Twee Concertzaal,
met o.a. Valentina Tóth piano, Lucas van der Vegt acteur, Anneleen Lemmens regie
Muziektheatervoorstelling Icarus

Deze dynamische concertavond was echt iets voor de liefhebbers van een winterse avondwandeling die zich ook graag laten verrassen door de mooiste kamermuziek. De historische binnenstad van Den Bosch vormde het decor waarin men, wandelend  van de ene naar de andere sfeervolle locatie, luisterden naar muzikale schatten van de kamermuziek. Naast optredens van het befaamde Storioni Trio en hun internationale muziekvrienden, presenteerde de kersverse winnaar van het Storioni Willem Twee Concours ’18 zich aan het publiek in Museum Slager dat in groten getale (meer dan 180 bezoekers) was komen luisteren.