16 december 2018

Expositie “Reincarnation of Hieronymus Bosch”

• Kosten: De normale toegangskosten zijn van toepassing. Zie Bezoekersinformatie.
  • Zoekwoorden: , ,

• Eveline van de Griend

Op zondag 3 februari om 16.00 uur opent in Museum Slager de tentoonstelling ‘Reincarnation of Hieronymus Bosch’ van beeldend kunstenaar Eveline van de Griend. Van de Griend is een geboren Bosschenaar en woont momenteel in Berlijn, Duitsland. De schilder Hieronymus Bosch heeft een belangrijke rol gespeeld in haar keuze om kunstenaar te worden. Als kind groeide van de Griend op in Nederland, Engeland, Rusland en bracht een groot deel van haar kindertijd door in Afrika. Deze landen en de vele reizen hebben bijgedragen aan haar beeldvorming en waarneming van de wereld.
    De expositie is het sluitstuk van een vijfjarig project en toont voor het eerst de gehele serie: 12 grote olieverf schilderijen en enkele sculpturen. In deze solo tentoonstelling belicht van de Griend actuele thema’s zoals postkolonialisme, culturele verschillen en de onderlinge relatie van mensen.
    Eveline van de Griend combineert op sublieme wijze klassieke en moderne stijlen. Haar werk verwijst naar renaissanceschilders als Hieronymus Bosch, maar ook Freuds psychoanalytische theorieën komen tot leven met een beeldspraak die herinnert aan het surrealisme van de 20ste eeuw. De schilderijen tonen wat liever niet gezien wil worden en daarmee treedt Eveline van de Griend in de voetsporen van Bosch. In haar poging om de menselijkheid te vangen is ze niet bang om zichzelf kwetsbaar op te stellen.

‘Reincarnation of Hieronymus Bosch’ is tentoonstelling waar fantasie en werkelijkheid elkaar uitdagen in een eigentijdse en vernieuwende visie op het nalatenschap van Hieronymus Bosch.

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente ’s-Hertogenbosch, Fonds Kwadraat en Hermes kunst en cultuur fonds.

De expositie is te zien van 3 februari tot en met 7 april 2019

Hieronder vindt u wekelijks een andere foto die genomen is bij deze expositie van Eveline van de Griend