13 juli 2019

Lezing door Evert van Gelder: Bijbelse motieven in tegels.

• Kosten: € 7,50 p.p. en vrienden en vrijwilligers € 3,75 p.p.
  • Locatie: Museum Slager

• Evert van Gelder verzorgt aan de hand van een PowerPoint-presentatie een lezing over het thema “Bijbelse motieven in tegels”. Gezien de tijd van het jaar wordt hierbij met name aandacht besteed aan het Kerstverhaal.

Evert van Gelder verzamelt al sinds 1965 dit soort tegels en is al vele jaren, o.a. als penningmeester,  verbonden aan het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo.

Hij neemt u mee door de Bijbel van Genesis tot de Openbaring en vertelt aan de hand van oude Nederlandse tegels en aardewerk uit de periode 1650 tot 1900 niet alleen over de afbeeldingen op de tegels, maar ook over het productieproces, waar ze werden geproduceerd en toegepast.

De lezing start om 9:30 uur en duurt tot 11:30 uur, inclusief een pauze.

Hieronder enkele voorbeelden van het type tegels dat onderwerp is van deze lezing