13 juli 2019

Lezing door Evert van Gelder: Bijbelse motieven in tegels.

• Kosten: € 7,50 p.p. en vrienden en vrijwilligers € 3,75 p.p.
  • Locatie: Museum Slager

• Evert van Gelder verzorgt aan de hand van een PowerPoint-presentatie een lezing over het thema “Bijbelse motieven in tegels”. Gezien de tijd van het jaar wordt hierbij met name aandacht besteed aan het Kerstverhaal.

Evert van Gelder is een veelgevraagd spreker en verbonden aan het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo. Hij verzamelt zelf vanaf 1965 Nederlandse tegeltableaus en heeft regelmatig tentoonstellingen in Nederland en andere Europese landen, zoals Italië. In ’s-Hertogenbosch was eerder een expositie van hem te zien in de Bouwloods/het Sint Jans Museum en in het bisschoppelijk paleis op de Parade tijdens een kribjesroute.

Hij neemt u mee door de Bijbel van Genesis tot de Openbaring en vertelt aan de hand van oude Nederlandse tegels en aardewerk uit de periode 1650 tot 1900 niet alleen over de afbeeldingen op de tegels, maar ook over het productieproces, waar ze werden geproduceerd en toegepast.

De lezing start om 9:30 uur en duurt tot 11:30 uur, inclusief een pauze.

Hieronder enkele voorbeelden van het type tegels dat onderwerp is van deze lezing

Reserveringsformulier

Boekingen zijn niet meer beschikbaar voor dit evenement.

DutchEnglish