15 december 2018

Lezing “Nederlands Stilleven” door Frank Willekens in Museum Slager

• Kosten: Deze lezing gaat helaas niet door!
  • Locatie: Museum Slager
  • Zoekwoorden: ,

• Wegens omstandigheden gaat deze lezing helaas niet door!

De verzameling Frank & Gudule Willekens

Onze schilderijenverzameling is het gevolg van een ontdekkingsreis in de kunstwereld, na de verwerving van een bloemenschilderij van Jan-Hein Kever, tijdens de jaarwisseling in 1989 bij kunsthandel Borzo toen nog in ’s-Hertogenbosch. Door de aanschaf van boeken, het bezoek aan galerieën, musea en veilinghuizen en de daaruit volgende vriendschappen met kunstenaars, galeriehouders en museummedewerkers neemt onze interesse in de schilderkunst toe. Aanvankelijk ligt het accent op schilders van de Larense en Haagse School. Onze belangstelling verlegt zich in de loop van de tijd, geboeid door de werken van Gerard en Cornelis van Spaendonck, in de richting van het bloemstilleven. Na 2000 raken we verder onder de indruk van de brede omvang van het Het Nederlandse Stilleven. Er worden fruit-, vanitas-, keuken-, banket-tabak en bedriegertjes stillevens aangekocht. Het post- moderne realisme en hyperrealisme worden niet overgeslagen. Vanaf de 17e eeuw, naar de Romantiek, van de nieuwe schilderkunst: het impressionisme, gevolgd door het kubisme, luminisme en Hollandse expressionisme belanden we bij de modernen als Cobra en later bij het postmodernisme, bij de magisch realisten, de neo- en hyperrealisten om maar iets te noemen. Onze zoektocht is nog niet beëindigd. Deze lezing wordt verzorgd in het kader van de tentoonstelling “Een goed bewaard geheim”, 30 jaar vrolijk verzameld die vanaf 14 april te zien is in Museum Slager.

Aanmelden is niet meer mogelijk. De lezing is geannuleerd!