15 december 2018

Lezing “Hein Bergé icoon van ons erfgoed” door Ton Graus in Museum Slager

Op maandag 25 maart verzorgt Ton Graus een lezing over de bekende Bosschenaar Hein Bergé met als passende titel: ‘Hein Bergé, icoon van ons erfgoed’. Hein Bergé (1916-2010) is onlosmakelijk verbonden met de Bossche binnenstad en, door zijn huwelijk met Suze Slager, met Museum Slager. Hij verzette zich in de jaren zestig stevig tegen de toenmalige “cityplanning”, waarin het autoverkeer ruim baan kreeg en karakteristieke straten, oude volkswijken en tientallen monumentale panden zouden moeten wijken. Hein Bergé en zijn vaste compaan Jan van der Eerden organiseerden het verzet tegen deze plannen, wisten zo de ontwikkelingen te keren én ontwikkelden een visie op stadsontwikkeling die tot op de dag vandaag actueel is.

De aanleiding voor de lezing op 25 maart is de ontsluiting van het omvangrijke archief van Hein Bergé. Ton Graus, socioloog, en onder meer actief als stadsgids en voormalig bestuurslid Monumentenzorg, heeft dit in opdracht van het Bossche Stadsarchief gedaan. Wie nu op zoek gaat naar informatie over Hein Bergé kan de index raadplegen en komt meteen op de juiste plek en bij de gewenste informatie.

Saskia van Eenbergen interviewde Ton Graus over zijn lezing en belangstelling voor Hein Bergé. Dit interview is op onze website te lezen bij de nieuwsberichten of klik hier.
De lezing begint om 20.00 uur. De entreeprijs bedraagt €12,50. Vrienden van het museum en vrijwilligers krijgen 10% korting op deze prijs.

Aanmelden

Helaas is deze lezing volgeboekt. Wel kunt u zich via onderstaand reserveringsformulier nog aanmelden voor een extra lezing op een nog nader te bepalen datum, mits hier voldoende animo voor is.

Reserveringsformulier

Ticket Prijs Aantal
Gewenste aantal plaatsen €0,00 Uitverkocht

Dit is een anti-spam vraag

Door het reserveren van een of meer plaatsen geeft u ons toestemming de door u ingevulde gegevens te registreren. Binnen een week na afloop van deze activiteit worden uw gegevens bij ons verwijderd.