25 november 2019

Meet & Greet met Fred Schley en galeriehoudster Royal Welsh Art Jan Pennell en het Binnendiezekoor

• Kosten: De normale entreekosten, geen extra toeslag
  • Locatie: Museum Slager

• Op zaterdag 14 december treedt het Bossche Binnendiezekoor van 13.00 tot  14.00 uur op in Museum Slager ter gelegenheid van de expositie Royal WELSH Art. Aansluitend is er een ‘Meet&Greet’ met Jan Pennell, galeriehoudster uit Wales, en met Fred Schley uit Rosmalen, wiens schilderijen van landschappen in Wales vanuit een Bosch’ perspectief deel uitmaken van de expositie.

Royal WELSH Art, tot en met 5 januari in Museum Slager te zien, is een bijzonder expositie die in het teken staat van de bevrijding van ’s-Hertogenbosch 75 jaar geleden én van actuele kunst uit Wales. De herdenking is aanleiding voor warme, verrassende ontmoetingen tussen Wales en ‘s-Hertogenbosch. Zo trad het Binnendiezekoor in november al op in Wales, tijdens het Remembrance festival in Cardiff en bij het ’s-Hertogenbosch Welsh Monument in Pontpridd.

Ook de expositie in Museum Slager is een warme ontmoeting. In het museum is een sfeerkamer ingericht als een ‘officers mess’, waarin uniformen, militaire memorabilia, schilderijen, zilverwerk en andere objecten te zien zijn, die het verleden en het heden van het regiment vertellen. Galeriehoudster Jan Pennell van de Y Galeri Caerffilli heeft het mooiste deel van haar collectie actuele werken van zeven kunstenaar uit Wales beschikbaar gesteld. Te zien zijn schilderijen van onder anderen Bert en Nicholas Evans en Elin Siân Blake met de bijzondere landschappen en natuur, het straatleven en de indrukwekkende geschiedenis van de mijnbouw in Wales.

De expositie trok al veel bezoekers. Naast het optreden van het Binnendiezekoor en de Meet&Greet op 14 december zijn er in december meer extra’s voor bezoekers. Veteranen kunnen de expositie gratis bezoeken. Voor kinderen is een speciale speurtocht naar en over de Royal Welsh ontwikkeld en uitgezet.

DutchEnglish