25 november 2019

Midwinterdag met korte lezing van Jan de Wit over de bevrijding van Den Bosch

• Kosten: De normale entreekosten, geen extra toeslag.

• Op zaterdag 28 december verzorgt Jan de Wit van 12.00 tot 13.00 uur in Museum Slager een lezing over de bijzondere relaties tussen Wales en ’s-Hertogenbosch, zowel civiel als militair. Jan de Wit, medewerker Kabinetszaken van de gemeente, is één van de belangrijke organisatoren van het programma ter herdenking van 75 jaar bevrijding van ’s-Hertogenbosch. Hij bezocht Wales vaak, organiseerde vele uitwisselingen en kan daarom een origineel en inspirerend inkijkje geven.

Jan de Wit (midden) in Museum Slager tijdens de Meet&Greet op 14 december jl.

Jan de Wit is ook een belangrijke inspirator van de expositie Royal WELSH Art die tot en met 5 januari in Museum Slager te zien is. In het museum is een sfeerkamer ingericht als een ‘officers mess’, waarin uniformen, militaire memorabilia, schilderijen, zilverwerk en andere objecten te zien zijn, die het verleden en het heden van het regiment vertellen. Jan en Gareth Pennell van de Y Galeri Caerffilli hebben het mooiste deel van hun collectie actuele kunst van kunstenaars uit Wales beschikbaar gesteld. Met herinneringen aan de strijd van 75 jaar geleden én beelden van het straatleven en de indrukwekkende geschiedenis van de mijnbouw in Wales. Ook de bijzondere landschappen en natuur van Wales zijn te zien, onder andere in het werk van de Nederlandse schilder Fred Schley, die de landschappen toont vanuit een Bosch’ perspectief.

DutchEnglish