13 juli 2019

Stap in de wereld van de Familie Slager

• Kosten: Normale entreeprijzen
  • Locatie: Museum Slager

• Deze expositie loopt tot medio 2021. De exacte einddatum is mede afhankelijk van de situatie rond corona.

Vanaf 25 oktober is het hele museum Slager opnieuw ingericht met als titel: “STAP IN DE WERELD VAN DE FAMILIE SLAGER”. De geheel nieuwe inrichting toont bekende en onbekende werken van de acht kunstenaars Slager. Schilderijen en tekeningen van stads- en dorpstaferelen, portretten, natuur en stillevens. Werken van vier mannen en vier vrouwen, van grondlegger Petrus Marinus, geboren in 1841, tot en met zijn kleinkind Tom, overleden in 1994. De werken zijn van hoge kwaliteit, soms statig, vaak intiem. Zij bieden een fraai inkijkje in hun levens en een beeld van anderhalve eeuw ontwikkeling in de schilderkunst van academisch en classicisme tot en met (neo)-impressionisme.

Wij houden ons aan de coronarichtlijnen van de Museumvereniging en van het RIVM. Dit betekent onder andere dat in het museum een vaste looproute voor bezoekers is gemaakt (eenrichtingsverkeer) en dat per uur maximaal 24 bezoekers tegelijk in het museum aanwezig kunnen zijn (entree 2 personen per 5 minuten). Reserveren en mondkapje zijn verplicht.

Hieronder ziet u de videoboodschap die wethouder Mike van der Geld heeft ingesproken t.g.v. de opening van deze expositie op zondag 25 oktober 2020.

DutchEnglish