Image
Top
Menu
13 juli 2019

Tentoonstelling Jelmer Wijma


Evenementgegevens

 • Datum:
 • Kosten: De normale entreeprijzen
 • Locatie: Museum Slager
 • Categorieën:

 • Attentie: de data zijn onder voorbehoud van de Corona-ontwikkelingen en -richtlijnen

  Van 21 januari tot en met 5 juli 2020 is in Museum Slager de expositie Bespiegelingen van Jelmer Wijma te zien. Jelmer Wijma, wiens werk wel vergeleken wordt met dat van Tjalf Sparnaay,  tekent en schildert vanaf zijn lagere schooltijd. In 2010 verhuisde hij van Sneek naar Vught. Hij had eerder exposities in onder meer ‘De Speeldoos’ en de Lambertuskerk in Vught.

  Jelmer Wijma in zijn atelier in ’s-Hertogenbosch met een schilderij ‘in de maak’

  De schilderijen van Jelmer Wijma prikkelen en vragen aandacht. Onderwerpen haalt hij rechtstreeks uit het dagelijkse leven. Lopend door de straat, uit de snoepjeswinkel of bij de bakker. Realisme is de term die het eerst in je opkomt als je zijn schilderijen ziet. Bij nader inzien zijn het ware zoekplaatjes. De voorkant van een auto? Kijk dan naar de figuren in de bumper. En wat ligt er op het dashboard? De schilderijen van Jelmer Wijma vragen je aandacht. Hij speelt met ‘dichtbij en veraf’, precies als je het totaalbeeld ziet, speels als je dichtbij op details inzoomt. Neem de tijd voor een schilderij en je wordt verrast en ontdekt vele lagen, vergankelijkheid, slijtage, sporen én kwinkslagen.
  De expositie toont een groot aantal werken uit de periode 2010-2020. Jelmer Wijma maakte ook nieuwe werken, waaronder het schilderij ‘Artisjokken’, waarvan het maakproces in een film van Ivo van Dijk in het museum te zien zal zijn. En een groot aantal verzamelaars stelde zijn werken ter beschikking.

  Jelmer Wijma zal zelf aanwezig zijn om informatie over zijn schilderijen te geven. Dit met uitzondering van 25 juni. Ook is rond en in de expositie van Jelmer Wijma een kinderspeurtocht georganiseerd. Dit is een gevarieerde speurtocht, die kinderen vraagt heel goed naar de schilderijen te kijken én hun fantasie te gebruiken.

  DutchEnglish