18 december 2019

• Locatie: Museum Slager
  • Categorieën: ,
  • Zoekwoorden: , , ,

• Van 15 augustusorganiseert Museum Slager in ’s-Hertogenbosch een zeer bijzondere tentoonstelling: de verkoopexpositie “Het genereuze gebaar”. Meer dan 30 bekende Nederlandse kunstenaars verlenen medewerking en bieden hun werken te koop aan. In totaal gaat het om 110 schilderijen. De (digitale) verkoop verloopt per opbod en de opbrengst gaat voor een aanzienlijk deel naar projecten van Colourful Children en het Liliane Fonds.

Jan Nelissen

Het idee om een verkoopexpositie te organiseren ontstond in 2019, toen Jan Nelissen op een kunstbeurs een groot schilderij van Marc Mulders kocht. Marc Mulders gaf Jan vervolgens twee schilderijen om te verkopen voor de Stichting Colourful Children. Dit gebaar bracht Jan op het idee voor een verkoopexpositie waarvoor hij bij Liliane Fonds en Museum Slager steun vond. Inmiddels hebben ruim 30 bekende kunstenaars hun medewerking toegezegd, onder wie Theo Kuijpers, Marc Mulders, Reinoud van Vught, Leon Adriaans en Toon Laurense. Een comité van aanbeveling is gevormd waarvan onder anderen Ton Rombouts en Roderick van de Mortel deel van uit maken.

Jorn van Leeuwen Attica1

Voor initiatiefnemer Jan Nelissen komen in de verkoopexpositie twee belangrijke drijfveren bij elkaar. Eerste drijfveer: zijn inzet voor Colourful Children, waartoe hij in 2006 samen met zijn vrouw Els het initiatief nam. Deze organisatie ondersteunt plaatselijke lokale organisaties en initiatieven in India die kinderen opvangen en helpen naar school te gaan, én projecten gericht op vrouwen, moeders, die er vaak alleen voor staan en geholpen worden met micro kredieten. De tweede drijfveer is Jan Nelissens passie voor kunst en zijn bekendheid van- en in de kunstwereld.

De kunstenaars zullen ieder afzonderlijk gedurende de looptijd van de expositie steeds individueel aanwezig zijn voor een Meet & Greet. Er is i.v.m. corona geen officiële opening. Wel worden genodigden uitgenodigd om op zondag 15 augustus op afspraak te komen kijken op basis van ons reserveringsysteem. Zij worden dan afhankelijk van het tijdstip met koffie of een drankje worden ontvangen. Het museum is die dag dan ook van 11.00 tot 17.00 uur geopend.

Naar het overzicht van

*  de deelnemende kunstenaars en hun aanwezigheid bij een Meet & Greet:  De kunstenaars
      *  de werken en naar de veiling: Het Genereuze Gebaar

Reinoud van Vugt