Image
Top
Menu
18 december 2019

Verkoopexpositie “Het Genereuze Gebaar ….” i.s.m. het Lilianefonds


Evenementgegevens

 • Datum:
 • Kosten: Normale entreekosten
 • Locatie: Museum Slager
 • Categorieën: ,

 • Attentie: de data zijn onder voorbehoud van de Corona-ontwikkelingen en -richtlijnen

  Van 14 augustusorganiseert Museum Slager in ’s-Hertogenbosch een zeer bijzondere tentoonstelling: de verkoopexpositie “Het genereuze gebaar”. Meer dan 30 bekende Nederlandse kunstenaars verlenen medewerking en bieden hun werken te koop aan. In totaal gaat het om 110 schilderijen. De (digitale) verkoop verloopt per opbod en de opbrengst gaat voor een aanzienlijk deel naar projecten van Colourful Children en het Liliane Fonds.

  Jan Nelissen

  Het idee om een verkoopexpositie te organiseren ontstond in 2019, toen Jan Nelissen op een kunstbeurs een groot schilderij van Marc Mulders kocht. Marc Mulders gaf Jan vervolgens twee schilderijen om te verkopen voor de Stichting Colourful Children. Dit gebaar bracht Jan op het idee voor een verkoopexpositie waarvoor hij bij Liliane Fonds en Museum Slager steun vond. Inmiddels hebben ruim 30 bekende kunstenaars hun medewerking toegezegd, onder wie Theo Kuijpers, Marc Mulders, Reinoud van Vught, Leon Adriaans en Toon Laurense. Een comité van aanbeveling is gevormd waarvan onder anderen Ton Rombouts en Roderick van de Mortel deel van uit maken.

  Leon Adriaans. Werk 3. Tunnel. 2003

  De verkoopexpositie “Het Genereuze Gebaar” start op zaterdag 14 augustus met een ontmoeting van een aantal deelnemende kunstenaars en de Vrienden en vrijwilligers van Museum Slager. Bezoekers en anderen kunnen vanaf 14 augustus (digitaal en bij opbod) intekenen op de werken.

  Voor initiatiefnemer Jan Nelissen komen in de verkoopexpositie twee belangrijke drijfveren bij elkaar. Eerste drijfveer: zijn inzet voor Colourful Children, waartoe hij in 2006 samen met zijn vrouw Els het initiatief nam. Deze organisatie ondersteunt plaatselijke lokale organisaties en initiatieven in India die kinderen opvangen en helpen naar school te gaan, én projecten gericht op vrouwen, moeders, die er vaak alleen voor staan en geholpen worden met micro kredieten. De tweede drijfveer is Jan Nelissens passie voor kunst en zijn bekendheid van- en in de kunstwereld.

  Reinoud van Vugt

  Marc Mulders Garden Rythms 2

   

  Post Het Genereuze gebaar

   

   

  DutchEnglish