Lezing door Carla van Bree over Gustav Klimt en tijdgenoten

op dinsdag 1 november 2022

U bent hier:Home/Lezing door Carla van Bree over Gustav Klimt en tijdgenoten

Lezing door Carla van Bree over Gustav Klimt en tijdgenoten

Van 7 oktober 2022 t/m 8 januari 2023 vindt in het Van Goghmuseum Amsterdam de expositie “Golden boy Gustav Klimt: inspired bij Van Gogh, Rodin, Matisse….” plaats. Carla van Bree geeft een lezing over Gustav Klimt ter voorbereiding van uw bezoek aan deze expositie.

De kunstenaars uit de tentoonstellingstitel zijn de grote namen uit de kunst van eind 19e-begin 20e eeuw. Stuk voor stuk staan zij aan het begin van grote vernieuwingen (symbolisme, expressionisme, fauvisme), die vaak op zichzelf staand worden gepresenteerd. Maar deze kunstenaars zijn óók met elkaar verbonden, ze kenden elkaars werk en zagen het op tentoonstellingen en in publicaties. Klimt was zo’n netwerker, als voorzitter van de kunstenaarsvereniging Wiener Secession zal er heel wat werk van tijdgenoten door zijn handen zijn gegaan. In deze tentoonstelling worden de kunstenaars met elkaar verbonden, met Klimt als spin in het web.

Gereserveerde plaats(en)
Beschikbaar Plaatsen: 24
Het Gereserveerde plaats(en) ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

01 nov 2022

De normale toegangsprijzen zijn op deze lezing van toepassing

Meer Info

Klik hier
RESERVEER

Spreker

Carla van Bree
    Kunstkenner, docent en begenadigd spreker

Aangenaam…, Carla van Bree

Carla van Bree is zelf geen kunstenaar. Toch is kunst onlosmakelijk met haar leven verbonden.
    Zij doorloopt de kunstacademie van Tilburg en de universiteit van Utrecht. Wat zij hier ook aan de weet komt, het boeit haar en het fascineert haar.

Kunstkenner en spreker

Carla van Bree is niet alleen kunstkenner, zij heeft ook een sprekerstalent. Als freelance docent is zij actief sinds 1996. In 2010 brengt zij deze twee kwaliteiten samen in haar onderneming ‘Kunstoog’. Sindsdien treedt zij op als all round docent en kunstgids voor organisaties, musea en bijzondere gezelschappen, waar zij vertelt over het hoe en waarom van uiteenlopende kunststromingen en thema’s.

Ga naar de bovenkant