Image
Top
Menu

Piet Slager Concert door kwartet Lucas Hagemans

Zaterdagen 23 juli en 3 september 2022. Lucas Hagemans. Piet Slager Concert.

Lucas Hagemans heeft zich verdiept in de muziekcultuur van ’s-Hertogenbosch rond het jaar 1900 en kwam tot zeer verrassende ontdekkingen. Bossche musici hadden veel contacten en netwerken, nationaal en internationaal, onder andere met de Oostenrijkse componist Mahler. Multigetalenteerde kunstenaars waren eerder regel dan uitzondering. Schilders zoals Piet Slager, Herman Moerkerk en Jan Toorop waren ook bekwaam op de piano. In ’s-Hertogenbosch waren verschillende muziekgezelschappen actief, zoals ‘Crescendo’ waar Piet Slager deel van uitmaakte. Alphons Diepenbrock, geboren Amsterdammer, leraar aan het Stedelijk Gymnasium in ’s-Hertogenbosch en vooral bekend als componist en schrijver, organiseerde kwartetavonden. Ook in het netwerk rond Diepenbrock speelden de families Bouman en Slager een belangrijke rol.

Lucas Hagemans neemt u in het concert mee naar de periode rond 1900 en presenteert deze middag muziek in samenhang met meerdere kunstuitingen uit die periode.

Kunstdisciplines “in concert” met elkaar en het gebouw.

Er worden -onder voorbehoud- werken ten gehore gebracht van Beethoven, Diepenbrock, Bruckner, Hans Rott, Leon C. Bouman en Theo van Wamel.

Het programma van deze middag ziet er als volgt uit:

Vanaf 16 uur bent u welkom in het museum. Het concert vangt aan om 16.30 uur en zal -onderbroken door een korte pauze- duren tot ca 18.30 uur.

 

Inschrijven

Plaats

Toegangsbewijs voor concert Lucas Hagemans

Available Plaatsen: 47
Het Plaats ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Datum

03 sep 2022

Tijd

16:30 - 18:30

Kosten

€ 10, inclusief pauze consumptie. Museumkaarthouders betalen € 5 toeslag.

Meer Info

Meer informatie
RESERVEER
QR code
DutchEnglish