Image
Top
Menu

Bezoekersinformatie

HET MUSEUM

Achter de statige gevels van Museum Slager maakt u kennis met ruim een eeuw schilderkunst van de Bossche familie Slager: grondlegger Petrus Marinus Slager, zijn zonen Piet en Frans, dochters Jeannette en Corry, schoondochters Suze en Marie en kleinzoon Tom. Acht schilders in drie generaties van één familie.
Van de familie Slager wordt een groot aantal olieverven, aquarellen, tekeningen en etsen getoond. U ziet hier stadsgezichten van ‘s-Hertogenbosch uit vroeger jaren, landschappen, waaronder vele uit Brabant, de Belgische Kempen en Zuid Europa alsmede dorpsgezichten, stillevens, bloemstillevens en portretten.
Naast de expositie van werken uit de eigen collectie biedt Museum Slager ook wisseltentoonstellingen van andere kunstenaars.

Alexander Pechtold over Museum Slager
BEZOEKADRES

 
Choorstraat 8
5211 KZ ‘s-Hertogenbosch
(Op slechts enkele passen lopen van de prachtige Sint-Janskathedraal)

Met de auto? Hier vindt u informatie over parkeren in ‘s-Hertogenbosch

OPENINGSTIJDEN

Het museum is geopend op
* dinsdag van 11:00 tot 17:00 uur
* woensdag van 11:00 tot 17:00 uur
* donderdag van 11:00 tot 17:00 uur
* vrijdag van 11:00 tot 17:00 uur
* zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur
* zondag van 13:00 tot 17:00 uur


Wij houden ons aan de coronarichtlijnen van de Museumvereniging en van het RIVM.
Reserveren is niet meer verplicht. Iedereen is welkom, ook zonder reserveren, maar we zijn wel gebonden aan een maximum aantal bezoekers van 1 per 5m2. Hierdoor kan het voorkomen dat u bij een niet-gereserveerd bezoek even moet wachten. Ook moet u dan een triagegesprek aan de balie ondergaan en uw contactgegevens opgeven. Dat kunt u allemaal voorkomen door uw bezoektijd te reserveren.
Bij het reserveren vragen wij u aan te geven dat u geen gezondheidsklachten heeft, zoals een neusverkoudheid of loopneus, keelpijn, lichte hoest, temperatuurverhoging/koorts (boven 38 graden C) en/of benauwdheid. Als u die klachten heeft, kunt u het museum helaas niet bezoeken. Het
Reserveer hier uw aankomsttijd.

Het museum is gesloten op de volgende dagen:
* alle maandagen
* Eerste en Tweede Kerstdag
* Eerste en Tweede Paasdag
* Eerste en Tweede Pinksterdag
* Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag
* Carnaval (zaterdag t/m dinsdag)
* Koningsdag

TOEGANGSPRIJZEN

 
– Entree € 8,50, inclusief een kopje koffie of thee
– Kinderen tot 12 jaar gratis
– Kinderen van 13-18 jaar € 3,50
– Museumkaart en Icomkaart: gratis

AUDIOTOUR

Het museum beschikt over een audiotour die via uw eigen mobiele telefoon of tablet is te beluisteren. Daarbij kan gekozen worden voor de Nederlandse of de Engelse versie. Deze audiotour geeft achtergrondinformatie zowel over het bijzondere gebouw waarin het museum is gevestigd, als over de familie Slager en de schilderstukken die van deze familieleden thans worden geëxposeerd. Indien u daarbij een oor- of koptelefoon wilt gebruiken, dan verzoeken we u in het kader van de coronavoorschriften die zelf mee te brengen. 
Wilt u een voorproefje van de audiotour, klik dan op onderstaande knop

TOEGANKELIJKHEID VOOR ROLSTOELEN


Het museum is toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Wel moet worden aangetekend dat het hoger gelegen deel van ons pand bereikbaar is via een omweg.

DutchEnglish