Image
Top
Menu

Bezoekersinformatie

HET MUSEUM

Achter de statige gevels van Museum Slager maakt u kennis met ruim een eeuw schilderkunst van de Bossche familie Slager: grondlegger Petrus Marinus Slager, zijn zonen Piet en Frans, dochters Jeannette en Corry, schoondochters Suze en Marie en kleinzoon Tom. Acht schilders in drie generaties van één familie.
Van de familie Slager wordt een groot aantal olieverven, aquarellen, tekeningen en etsen getoond. U ziet hier stadsgezichten van ‘s-Hertogenbosch uit vroeger jaren, landschappen, waaronder vele uit Brabant, de Belgische Kempen en Zuid Europa alsmede dorpsgezichten, stillevens, bloemstillevens en portretten.
Naast de expositie van werken uit de eigen collectie biedt Museum Slager ook wisseltentoonstellingen van andere kunstenaars.

BEZOEKADRES

 
Choorstraat 8
5211 KZ ‘s-Hertogenbosch
(Op slechts enkele passen lopen van de prachtige Sint-Janskathedraal)

Met de auto? Hier vindt u informatie over parkeren in ‘s-Hertogenbosch

OPENINGSTIJDEN


Het museum is geopend op
* dinsdag van 11:00 tot 17:00 uur
* woensdag van 11:00 tot 17:00 uur
* donderdag van 11:00 tot 17:00 uur
* vrijdag van 11:00 tot 17:00 uur
* zondag van 13:00 tot 17:00 uur

Wij houden ons aan het protocol en de richtlijnen van Museumvereniging en RIVM. Nadere gegevens over dit protocol vindt u hier.
Om te verzekeren dat er niet meer dan het maximaal toegestane aantal personen gelijktijdig het museum bezoekt, raden wij bezoekers aan de gewenste aankomsttijd te reserveren. Dit voorkomt een mogelijke wachttijd.
Reserveer hier uw aankomsttijd.

Het museum is gesloten op de volgende dagen:
* alle maandagen en zaterdagen
* Eerste en Tweede Kerstdag
* Eerste en Tweede Paasdag
* Eerste en Tweede Pinksterdag
* Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag
* Carnaval (zaterdag t/m dinsdag)
* Koningsdag

TOEGANGSPRIJZEN

 
– Entree € 8,50, inclusief een kopje koffie of thee
– Kinderen tot 12 jaar gratis
– Kinderen van 13-18 jaar € 3,50
– Museumkaart en Icomkaart: gratis

AUDIOTOUR

Het museum beschikt sinds 4 juni 2020 over een audiotour die via uw eigen mobiele telefoon of tablet is te beluisteren. Deze audiotour geeft achtergrondinformatie zowel over het bijzondere gebouw waarin het museum is gevestigd, als over de familie Slager en de schilderstukken die van deze familieleden thans worden geëxposeerd. Indien u daarbij een oor- of koptelefoon wilt gebruiken, dan verzoeken we u in het kader van de coronavoorschriften die zelf mee te brengen. 
Wilt u een voorproefje van de audiotour, klik dan op onderstaande knop

TOEGANKELIJKHEID VOOR ROLSTOELEN


Het museum is toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Wel moet worden aangetekend dat het hoger gelegen deel van ons pand bereikbaar is via een omweg.

DutchEnglish