13 april 2016

Laatste rondleiding Michel van de Laar door expositie Kopie versus Autonomie

Let op: de rondleiding om 13.45 uur is volledig volgeboekt. Er zijn nog wel enkele plaatsen beschikbaar voor de rondleiding om 15.30 uur. Meld je dus snel aan!

106 _BAS8448 (foto Bas Losekoot) - webversie

Foto: Bas Losekoot

Na het succes van de twee eerdere keren volgt op zondag 1 mei 2016 de derde en laatste rondleiding door de tentoonstelling Kopie versus Autonomie, verzorgd door Michel van de Laar. Dit is tevens de laatste dag van de expositie.

Meld u aan door een e-mail te sturen naar museumslager@planet.nl met daarin uw naam en het aantal deelnemers. Deelname aan de rondleiding kost € 2,50 per persoon bovenop de geldende entree (€ 6,00 per persoon, kinderen tot 12 jaar en houders Museumkaart gratis), begint om 13.45 uur en duurt maximaal een uur. Als er genoeg aanmeldingen zijn, zal er een tweede rondleiding zijn om 15.30 uur.

Michel van de Laar, de kleinzoon van Arnold van de Laar, is ook restaurator van schilderijen. Hij werkte 25 jaar in het Rijksmuseum waar zijn grootvader van 1913 tot 1939 met grote regelmaat kwam om schilderijen te kopiëren. Vanaf het midden van de jaren ’90 begon Michel met het rangschikken van het materiaal dat zich in het atelier van zijn grootvader bevindt. Kasten vol schildersmateriaal en lades volgepropt met geheimzinnige brieven en foto’s werden samen met cultuurhistorica dr. Marga Altena geïnventariseerd. Er volgden enkele wetenschappelijke artikelen.

Als geen ander kan Michel van de Laar u rondleiden door de expositie en het verhaal vertellen van zijn grootvader. Geef u snel op, want dan bent u verzekerd van deelname!

Lees meer over de expositie