14 april 2016

Museum Slager 40 jaar èn Nationale Museumweekend

logo MS 40 jaarBinnenkort groot feest voor Museum Slager! Ons museum is op 23 april aanstaande precies 40 jaar geleden officieel door toenmalig wethouder Ton Lensen geopend. We willen daar, samen met onze bezoekers, een feestelijke tint aan geven. Bent of wordt u tussen 23 april en 31 december 2016 net als ons museum 40 jaar? Dan mag u Museum Slager in deze periode gratis bezoeken! Ook is in het museum een vitrine ingericht met archiefmateriaal over de geschiedenis van het museum.

Een kleine blik in de geschiedenis laat al meteen zien dat het een uniek museum is met acht schilders in één familie. Suze Bergé-Slager had bij het overlijden van haar ouders een grote wens: een eigen museum voor de vele werken van de hele familie. pm_001-1Daarmee begon een zoektocht die eindigende bij een oud pand in de Choorstraat waar eerst de Bossche Brandverzekering had gezeten en nadien de Bibliotheek gevestigd was. Het is dit pand waar, na vele omwegen, ten slotte het museum gevestigd werd.

Het museum dankt al haar vrijwilligers en bezoekers van de afgelopen 40 jaar voor de waardering, waardoor het maar liefst 40 jaar heeft mogen bestaan. Op weg naar de volgende jaren en het volgende jubileum!

Nationale Museumweekend
Daarnaast doet het museum mee aan de Nationale Museumweek op 23 en 24 april. Ons gouden pronkstuk is Oud-strijders van Waterloo van Petrus Marinus Slager en zeker de moeite waard om eens van dichtbij te komen bekijken. De gastheer of gastvrouw kan u er speciaal iets over vertellen. We zijn dit weekend langer geopend dan normaal: op zaterdag en zondag beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur.