Image
Top
Menu
8 september 2017

Museum Slager exposeert “Slagers herontdekt” vanaf 9 september 2017

Museum Slager steekt zich van 28 augustus tot en met 8 september 2017 helemaal in het nieuw. Bovendien ondergaat het historische pand waar het Bossche kunstenaarsleven tussen 1860 en 1990 wordt getoond, een gedegen opknapbeurt. De muren, plafonds en kozijnen krijgen een frisse kleur. De belichting wordt aangepast en waar nodig vernieuwd. De ontvangstruimte wordt zo ingericht, dat de bezoeker zich direct thuis voelt in ons unieke en historische gebouw in hartje ‘s-Hertogenbosch. Na deze periode laat het museum in een mooie, nieuwe opstelling de rijke collectie van de acht schilders van de familie Slager in zijn volle glorie zien
Veel werken waren in de laatste jaren zelden te zien. Alle schilderijen in het museumdepot werden daarom in de voorbije maanden opnieuw bestudeerd en waar nodig gerestaureerd. Het museum verwierf enkele bijzondere aanwinsten, evenals prachtige exemplaren die het in bruikleen nam.
Van groot tot klein kan de bezoeker na de heropening tot en met eind 2020 volop genieten van de vele bijzondere kunstwerken in het vernieuwde museum. Vanaf de ontvangst tot de laatste zaal krijgen de vele schilderijen, tekeningen en etsen van alle schilders van de familie een eigen plek. Met toegankelijke informatieteksten kan de bezoeker zich na de heropening gemakkelijk oriënteren. Hij/zij kan de kunstwerken van de familie Slager opnieuw ontdekken!
Portretten, landschappen, interieurs, genrestukken, stadstaferelen, bloemen en stillevens zijn er te kust en te keur. Vanaf de stichter van de schildersdynastie, Petrus Marinus, van Piet jr., Frans, Jeanette, Corry, Suze, Marie tot en met kleinzoon Tom. Ook werken van hun leerlingen en tijdgenoten zijn te bewonderen. Wat begon met de erfenis van de kunstwerken van de Slagers in bezit van de vrouw van Frans Slager en van de kleindochter van Petrus Marinus, is in meer dan veertig jaar uitgegroeid tot een prachtige, veelzijdige collectie.
Het museum blijft bovendien vier maal per jaar markante gastexposities organiseren: van tijdgenoten van de familie Slager tot hedendaagse kunstenaars. Museum Slager blijft met andere woorden een inspirerende culturele toplocatie in de Brabantse hoofdstad.

De schilders, de oprichtster van het museum en een inkijk in het familiehuis

De schilders, de oprichtster van het museum en een inkijk in het familiehuis