2 maart 2016

Opnieuw rondleiding Michel van de Laar door expositie ‘Kopie versus Autonomie’

Update: de rondleiding van 13.45 uur is volledig volgeboekt, maar voor de rondleiding van 15.30 uur zijn nog plaatsen beschikbaar.

Michel van de LaarNa het succes van de eerste keer verzorgt Michel van de Laar opnieuw een rondleiding in ons museum. Hij zal u op 13 maart 2016 meenemen door de expositie ‘Kopie versus Autonomie’. Meld u aan door een e-mail te sturen naar museumslager@planet.nl met uw naam en het aantal deelnemers. De rondleiding kost € 2,50 per persoon bovenop de geldende entree, begint om 13.45 uur en duurt maximaal een uur. Als er genoeg aanmeldingen zijn zal er een extra rondleiding zijn om 15.30 uur.

Michel van de Laar, de kleinzoon van Arnold van de Laar, is ook restaurator van schilderijen. Hij werkte 25 jaar in het Rijksmuseum waar zijn grootvader van 1913 tot 1939 met grote regelmaat kwam om schilderijen te kopiëren. Vanaf het midden van de jaren ’90 begon Michel met het rangschikken van het materiaal dat zich in het atelier van zijn grootvader bevindt. Kasten vol schildersmateriaal en lades volgepropt met geheimzinnige brieven en foto’s werden samen met cultuurhistorica dr. Marga Altena geïnventariseerd. Er volgden enkele wetenschappelijke artikelen.

Als geen ander kan Michel van de Laar u rondleiden door de expositie en het verhaal vertellen van zijn grootvader. Geef u snel op, want dan bent u verzekerd van deelname!