25 oktober 2016

Rondleiding bij tentoonstelling van Giovanni Dalessi in Museum Slager

fDSC09524- museum slager - Giovanni Dalessi Dagelijks brood - 9oktober2016 - foto GerardMontE web

Onder de titel Dagelijks Brood houdt Museum Slager te ’s-Hertogenbosch van 9 oktober 2016 tot 22 januari 2017 een overzichtstentoonstelling van het werk van Giovanni Dalessi.

Op zaterdag 12 november a.s. om 13.45 uur geeft Dalessi een rondleiding. Een extra rondleiding start om 15.30 uur bij voldoende aanmeldingen. De rondleidingen vinden plaats vanwege de Nationale Kunstweek van 5-13 november. Dan wordt de Kunstenaar van het jaar gekozen. Dat was in 2013 Dalessi.

Dagelijks brood biedt een overzicht van Dalessi’s schilderijen en keramisch werk. De titel van de tentoonstelling is ontleend aan Dalessi’s overtuiging dat religie niet iets zweverigs is maar even gewoon en essentieel als ons dagelijks brood. Ook zijn gezin, jeugdherinneringen en zijn directe omgeving inspireren hem. De uitvergrote details geven zijn werk een diepere dimensie. Zijn schilderijen hebben door het lijnenspel en de felle kleuren een sterke, bijna spirituele uitstraling.

De bezoeker betaalt voor de rondleiding € 2,50 bovenop de vaste entree (€ 6,- / Museumkaart gratis). U kunt zich aanmelden via museumslager@planet.nl. Meer informatie over de kunstenaar vindt u op zijn website: www.giovannidalessi.com. Daar kunt u hem via zijn blog volgen bij de diverse fasen van zijn werk.