23 februari 2016

Rondleiding door expositie ‘Kopie versus Autonomie’ door Michel van de Laar

Zondag 28 februari 2016

Update: De eerste rondleiding zit vol, maar om 15.30 zijn er nog plekken beschikbaar!

Michel van de LaarOp zondag 28 februari verzorgt Michel van de Laar een rondleiding door de deze week geopende expositie Kopie versus Autonomie. Meld u aan door een e-mail te sturen naar museumslager@planet.nl met uw naam en het aantal deelnemers. De rondleiding begint om 13.45 uur en duurt maximaal een uur. Als er genoeg aanmeldingen zijn zal er een tweede rondleiding zijn om 15.30 uur. Kosten voor deelname aan de rondleiding bedragen entreekosten + 2,50 euro. Entreekosten bedragen 6,- euro, kinderen tot 12 jaar en Museumkaart gratis.

Michel van de Laar, de kleinzoon van Arnold van de Laar, is ook restaurator van schilderijen. Hij werkte 25 jaar in het Rijksmuseum waar zijn grootvader van 1913 tot 1939 met grote regelmaat kwam om schilderijen te kopiëren. Vanaf het midden van de jaren ’90 begon Michel met het rangschikken van het materiaal dat zich in het atelier van zijn grootvader bevindt. Kasten vol schildersmateriaal en lades volgepropt met geheimzinnige brieven en foto’s werden samen met cultuurhistorica dr. Marga Altena geïnventariseerd. Er volgden enkele wetenschappelijke artikelen.

Als geen ander kan Michel van de Laar u rondleiden door de expositie en het verhaal vertellen van zijn grootvader. Geef u snel op, want dan bent u verzekerd van deelname!