23 juni 2016

Rondleiding door Lieve Bedeer over ‘Regarding Bosch’ en ‘De ontvoerde Tuin’

Lieve Bedeer, Tuin der lusten (1) - webversieKunstenares Lieve Bedeer geeft op zondag 24 juli 2016 in Museum Slager te ‘s-Hertogenbosch een rondleiding door de huidige expositie Regarding Bosch en over haar roman De ontvoerde Tuin, over het transport van de Tuin der Lusten naar Madrid. De rondleiding start om 13.45 uur, bij grote belangstelling start een tweede rondleiding om 15.30 uur. U kunt zich aanmelden via museumslager@planet.nl of 073-6133216. De kosten zijn € 2,50 bovenop de geldende entree van € 6,- (Museumkaart gratis en bent u dit jaar 40 jaar, net zoals Museum Slager, dan betaalt u ook geen entree!)

Regarding Bosch is een duo-expo van Lieve Bedeer en Sara Giménez. De gemeenschappelijke bewondering voor Jheronimus Bosch bracht deze kunstenaars samen. Bovendien is de uitwisseling van artistieke contacten tussen de Lage Landen en Spanje een eeuwenoude traditie die ook in Bosch’ tijd ingeworteld was.

Lieve Bedeer schildert uitvergrote fragmenten uit de Tuin der Lusten in traditionele techniek. Sara Giménez stelt gepolychromeerde bronzen sculpturen tentoon. Zowel de tweedimensionale kwaliteit van Bosch’ oeuvre als de transpositie naar het driedimensionale zijn dus beide in deze tentoonstelling aanwezig. Lees meer over de expositie >>

Nieuwsgierig door de aanwezigheid van Bosch’ schilderijen in Spanje schreef Lieve Bedeer bovendien de roman (historische fictie) over het transport van de Tuin der Lusten naar Madrid in de 16e eeuw: De ontvoerde Tuin. Nog nooit werd hiernaar studie verricht. Lieve brengt het verhaal van een zeer aannemelijke route op een boeiende wijze tot leven.

Deze rondleiding is een bijzondere kans om kennis te maken met de kunstenares, de expositie Regarding Bosch te ontdekken en het boeiende verhaal achter de ‘ontvoering’ van de Tuin der Lusten te horen. Meld u snel aan!