Image
Top
Menu
29 januari 2018

Rondleidingen bij expositie Monique Broekman

U vindt hier

 

Informatie over de expositie “In dialoog” van Monique Broekman die van 4 februari tot 29 april 2018 te zien is in Museum Slager

In de grootste tentoonstellingsruimte waar de expositie In dialoog te zien is van Monique Broekman ziet u een woonkamersetting met stoelen, laptops en digitale fotolijstjes.
Neemt u gerust plaats en bekijk de websites en filmpjes die horen bij de projecten/schilderijen op de grote portrettenwand. Er liggen krantenartikelen ter inzage.
De geschilderde portretten op de grote wand zijn afkomstig uit vier verschillende projecten.

*Links op de muur hangen 8 portretten uit project ‘Zon en Zee’ waarbij een digitaal dagboek  hoort met foto’s. Monique Broekman verbleef in 2003 een maand in het asielcentrum in Westende (België) en schilderde daar vluchtelingen en schreef op wat ze meemaakte.

*Vervolgens vier olieverfportretten -gelaagd met een print van een bijbelillustratie van Gustave Doré- op plexiglas uit project ‘Feest van de geest’ (2006) waarin Monique Broekman een openbare briefwisseling liet ontstaan op internet i.s.m. de Abdij van Berne.

*De kleinere 20 portretten in acrylverf zijn afkomstig van project ‘De mobiele toeristeninfo’ (2010/2011), een project waarin Monique in een beschilderde kar rond reisde van het ene dorp naar het andere in de gemeente Bernheze. Ze maakte geluidsopnames van de gesprekken en schilderde portretten van degenen die ze tegen kwam. U kunt de portretten aanklikken en de verhalen beluisteren. En er draait 1 laptop  -op de lezenaar-  een vijf uur durende dvd met foto’s, geluid en filmpjes van de 6 maanden die ze in Bernheze door bracht.

*Rechts op de wand ziet u 6 schilderijen uit project ‘De macht’ (2004) waarin Monique zich voorstelde als ‘Cultureel ondernemer alias Parlementair Hofschilder’ aan Tweede Kamerleden. Zij schilderde hun portret, interviewde de Kamerleden en publiceerde deze geïllustreerd (foto’s/animaties)  op internet.

*Op de kleinere wand in de tentoonstellingsruimte ziet u het opgroeien van Puck, de dochter van Monique Broekman, die geboren is in 2000.

*In de gele tentoonstellingsruimte -waar een eettafel staat- zal op 23 februari een besloten diner plaats vinden voor genodigden die aan de hand van een meegebracht object vertellen over hun drijfveren. Deze bijeenkomst wordt gefilmd, en de films worden in delen toegevoegd aan de tentoonstelling. De objecten worden tentoongesteld. Dit is een langer lopend project met de titel ‘Het Museum van de Onschuld’ dat ze in 2016 is begonnen met kunstenaar Ies Schute.
In deze ruimte ziet u een monumentale pasteltekening van ‘De firma Broekman’, een tekening n.a.v. de groentewinkel/familiebedrijf van haar vader uit de jaren ’60.
Zij heeft eerder performances uitgevoerd i.s.m. haar zussen in een gereconstrueerde groentewinkel waar deze tekening het decor van vormde.

 

Rondleidingen door Monique Broekman
In het kader van de tentoonstelling “In dialoog” zal Monique Broekman meerdere keren een rondleiding geven in het museum. Deze rondleiding zet zich voort in een rondgang naar het stadhuis waar het koningsportret hangt en naar de Willem2Fabriek waar ze in 2016 muurschilderingen maakte (maar ook muurschilderingen te zien zijn van Jan de Bie en Dennis Admandjais). Zij werkt in de rondleiding samen met een gids van de Kring Vrienden die alles weten over de Oranjegalerij.
Data van deze rondleidingen: zaterdagen 24 februari, 10 en 24 maart, 7 en 21 april.
Aanvang: 13.30 uur bij museum Slager (tot ongeveer 16 uur eindigend bij de W2Fabriek)
€ 15,-
Neem uw fiets mee!

De kosten bedragen 15 euro. Aanmelden kan via info@museumslager.com