Image
Top
Menu
  • Acht kunstenaars, drie generaties van de bekende Bossche schildersfamilie Slager,

  • samen ruim een eeuw van prachtige schilderkunst, dat mag een unicum genoemd worden.

  • Uit de collectie wordt de steeds wisselende, vaste tentoonstelling samengesteld.

  • Museum Slager biedt ook wisseltentoonstellingen aan van andere kunstenaars.

DE KUNSTENAARSFAMILIE
DRIE GENERATIES SLAGER

De bezoeker van Museum Slager krijgt een boeiend beeld van het culturele en sociale leven in de Brabantse hoofdstad van de tweede helft van de 19de eeuw tot eind 20ste eeuw. Drie generaties van de kunstenaarsfamilie Slager vormen de kern van het museum. Vanaf september 2017 zal het museum gedurende drie jaar een geheel herziene en gevarieerde opstelling van de werken van de familie Slager tentoonstellen. Daarvoor komen vele schilderijen, tekeningen, etsen en andere door hen gemaakte en gebruikte, eigentijdse kunstvoorwerpen uit het eigen depot. Veel van deze werken waren in de laatste jaren zelden te zien. Daarnaast toont het museum bruiklenen en nieuwe aanwinsten van schilderijen van de familie.

DE KUNSTENAARSFAMILIE
DE KUNSTENAARSFAMILIE

De grondlegger van de schildersfamilie is Petrus Marinus (P.M.) Slager. Zijn vier kinderen Piet, Frans, Jeannette en Corry treden in zijn voetsporen. De twee schoondochters Suze Velsen en Marie van Gilse voegen zich met eigen kunstwerken bij deze familie. En Tom, kleinzoon van Petrus Marinus, vertegenwoordigt de derde generatie.

MET DANK AAN HEIN BERGÉ EN SUZE BERGÉ-SLAGER
MET DANK AAN HEIN BERGÉ EN SUZE BERGÉ-SLAGER

De schilders van deze familie hebben een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van de Brabantse schilderkunst, in het bijzonder tijdens de eerste helft van de twintigste eeuw.
Dankzij de enorme inzet van Hein Bergé en Suze Bergé-Slager is een groot deel van hun werk permanent bijeengebracht in ‘Museum Slager’. De omvangrijke collectie wordt beheerd door de Stichting P.M. Slager die zich sedert 1968 heeft ingezet voor het verzamelen van schilderijen, aquarellen, pastels en tekeningen.

DutchEnglish