Image
Top
Menu
4 augustus 2021

Shirley Welten

Shirley Welten
(1981 te ’s-Hertogenbosch)

Studeerde aan de kunstacademie te ’s-Hertogenbosch (2000-2004)
Na verschillende reizen in Oost-Europa en een werkperiode in Rusland, werkt zij nu vanuit haar atelier in Nova Zembla te ’s-Hertogenbosch.
Zij exposeert nationaal en internationaal.
www.shirleywelten.nl

 

Over haar werk

“In al het werk van Shirley Welten is de mens afwezig. Alles is in afwachting van wat komen gaat, of rust uit van wat geweest is.”
– Margriet Kemper

“Je moet moeite doen op de plek te komen die ik in mijn werk gevonden heb. De melancholie is tastbaar in alle werken, schoonheid en vergankelijkheid spelen mee. Ik zoek een combinatie van wat ik kan vinden en wat ik zelf meeneem. Ik in verhouding tot de wereld, samengevat in een beeld,” aldus Welten. Zij ziet haar afbeeldingen als denkruimte, als beleving, als staat van zijn.

“Ze moest dus zoeken en zoeken is spannend. Iets zoeken waarvan je niet weet wat het is, maar waarvan het zeker is dat het maar één enkel iets kan zijn, het enige juiste antwoord op een vraag, de ene oplossing voor een probleem, één iets wat bij iets anders past en niets anders, dat is meer dan spannend, dat is een noodzaak, maar een verkozen noodzaak.”
Uit: De vriendschap – Connie Palmen.

DutchEnglish