Image
Top
Menu

Start van de expositie “Terug in het museum!” van Fred Schley

« Terug naar het overzicht

Officiële opening expositie Fred Schley

Details:

Fred Schley ( ’s-Hertogenbosch, 1957) is een nationaal en internationaal zeer gewaardeerd schilder van landschappen en portretten én een goede bekende van ons museum. In 2008 en 2013 had hij hier solo-exposities en zijn schilderijen met landschappen uit Wales maakten ook deel uit van de tentoonstelling “Royal Welsh Art” in 2019.

In “TERUG IN HET MUSEUM!” zijn nieuwe werken van Fred Schley te zien. Van jongs af aan schilderde hij vooral landschappen uit Engeland en Schotland.  Nu heeft hij het Nederlandse landschap ontdekt. Het resultaat zien we in schilderijen met natuur en landschap in de omgeving van ’s-Hertogenbosch – onder andere Wamberg, het Bossche Broek, de IJzeren Man en het gebied rond het Maximakanaal - en bloemenvelden en polders in andere delen van Nederland.

De gele zaal van Museum Slager is gereserveerd voor de portretten van Fred Schley. Te zien zijn portretten portretten van vrienden, vriendinnen en andere mensen, die Fred Schley zeer nabij zijn. Én zelfportretten - zeer persoonlijk en vrij geschilderd.

Ton Rombouts, voormalig burgemeester van ’s-Hertogenbosch en in 2017 geportretteerd door Fred Schley, en Marie-Antoinette Aarts, bestuurslid van Museum Slager, zullen bij de opening hun kijk op het werk van Fred Schley geven.

Wij hopen dat u bij de opening aanwezig wilt en kunt zijn. Vanwege de Corona-voorschriften is het een bescheiden preview met maximaal 40 personen. Ook in andere opzichten zullen we ons strikt aan de Corona-richtlijnen houden. Daarom vragen wij u om u vooraf persoonlijk aan te melden. Dat kan hieronder.

Datum Activiteit Begintijd Eindtijd Beschrijving Beschikbare plaatsen
12 juli 2020 Opening 16:00 18:00 Officiële opening van
"Terug in het museum!"
25 Aanmeldingen, 15 beschikbaar:
DutchEnglish