Image
Top
Menu
30 mei 2018

Tentoonstelling ‘In Their Footsteps’ in het kader van 100 jaar VVAO

In 2018 herdenkt de VVAO (Vereniging Vrouwen met een hogere Opleiding) haar honderdjarig bestaan. Zij is trots om 100 jaar VVAO én empowerment van vrouwen in Nederland te kunnen vieren. In dit kader is dan ook, in de maand juni, de tentoonstelling ‘In Their Footsteps’ in Museum Slager te bezoeken.

Honderd jaar VVAO in de voetsporen van een aantal (oud)leden, welke een boegbeeld en rolmodel in het kader van empowerment zijn. Vrouwengeschiedenis uitgebeeld door middel van schoenen! Niet alleen zijn er schoenen tentoongesteld die de tijdsgeest weergeven of die echt gedragen zijn, zoals die van Hedy d’Ancona. Ook zijn er diverse kunstenaars, waaronder Ilvy Njiokiktjien, gevraagd om diverse boegbeelden vanuit hun eigen perspectief te bezien.

Wees welkom om van zaterdag 2 juni (vanaf 15:00u) tot en met zondag 15 juli, in de voetsporen van deze boegbeelden te treden, en een reis te maken door 100 jaar VVAO en empowerment.

Een uitgebreid artikel over het 100-jarige jubileum van de VVAO is gepubliceerd in het Brabants Dagblad van 1 juni 2018. U vindt dit artikel hier.

DutchEnglish