Image
Top
Menu
11 maart 2020

Update coronavirus

Woensdag 4 november 2020

MUSEUM SLAGER TIJDELIJK GESLOTEN VAN 5 T/M 18 november ’20

Museum Slager is vanaf vandaag tot en met woensdag 18 november gesloten. We volgen hiermee de coronarichtlijnen van het kabinet en de Museumvereniging. Het is jammer, want onze nieuwe expositie STAP IN DE WERELD VAN DE FAMILIE SLAGER was net van start gegaan, kreeg veel bezoekers en mooie reacties. Gezondheid gaat boven alles. Daarom treuren we niet.

Als u in de komende twee weken meer wilt zien of weten over Museum Slager, dan kunt u die informatie vinden in de nieuwsbrief en/of in filmpjes en andere rubrieken op de website www.museumslager.com. Wij werken intussen – vanuit thuis – door aan een nieuwe audiotour en kinderspeurtocht en andere verbeteringen om een bezoek aan ons museum nog prettiger te maken.

Wij hopen u na 18 november weer te kunnen ontmoeten bij de expositie STAP IN DE WERELD VAN DE FAMILIE SLAGER. Tot dan en blijf veilig en gezond!

Donderdag 1 oktober 2020

Het dragen van een mondkapje is verplicht! Zodra u zit, mag u uw mondkapje afdoen. 

Dinsdag 29 september 2020 18:00

Musea mogen open blijven. Hierbij blijft het bestaande protocol gehandhaafd. 

Dinsdag 19 mei 2020 19:50 uur

Heropening 4 juni 2020 nu definitief!
Het is nu definitief: Museum Slager gaat 4 juni weer open.
Zie voor verdere informatie de update van dinsdag 12 mei 2020 die hieronder staat.

 

Dinsdag 12 mei 2020 19:00 uur

Heropening 4 juni 2020
Als de regering op 18 akkoord gaat met de heropening van musea in ons land, dan zal Museum Slager haar poorten vanaf donderdag 4 juni ook weer voorzichtig gaan openen. Voorlopig nog alleen op de donderdagen en zondagen. Op de donderdagen van 11:00 tot 16:00 uur en op de zondagen van 13:00 tot 17:00 uur. Wel onder de voorwaarde dat de bezoeker geen gezondheidsklachten heeft, zoals beschreven in het protocol en er niet meer dan 24 bezoekers gelijktijdig in het museum aanwezig zijn en er maximaal 2 personen gelijktijdig het museum betreden. Hiervoor hebben we een reserveringssysteem opgezet waarbij u voor maximaal 2 personen de aankomsttijd kunt reserveren. U vindt het reserveringssysteem hier.

Audiotour
Tenslotte nog het volgende: Het museum beschikt nu over een audiotour die via uw eigen mobiele telefoon of een tablet is te beluisteren. Deze audiotour geeft achtergrondinformatie zowel over het bijzondere gebouw waarin het museum is gevestigd, als over de familie Slager en de schilderstukken die  van deze familieleden thans worden geëxposeerd. Indien u daarbij een oor- of koptelefoon wilt gebruiken, dan verzoeken we u in het kader van de coronavoorschriften die zelf mee te brengen. 

 

Woensdag 22 april 2020 11:30 uur

De regering heeft de maatregelen betreffende culturele instellingen verlengd tot voorlopig 28 mei. Gevolg is dat alle musea zeker tot 28 mei gesloten moeten blijven. 

 

Woensdag 1 april 2020 14:30 uur

Gezien het besluit dat de regering op 31 maart heeft genomen, zullen alle musea zeker tot 28 april gesloten blijven. 

 

Maandag 16 maart 2020 10:00 uur

Gezien de ontwikkelingen in het afgelopen weekend, zal het museum in ieder geval gesloten blijven tot 6 april.

 

Zaterdag 14 maart 2020 14:15 uur

In het licht van de aangescherpte maatregelen zoals bekend gemaakt in de persconferentie van afgelopen donderdagmiddag 13 maart jl. hebben wij besloten vanaf 13 maart tot en met 31 maart ons museum te sluiten voor alle bezoekers.

De veiligheid van de bezoekers en medewerkers van ons museum staat voorop. Hierin hanteren we de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Ook alle geplande groepsactiviteiten zullen wij annuleren. Wij begrijpen dat dit vervelend is maar vragen begrip voor deze uitzonderlijke situatie. Wij verzetten de reserveringen graag naar een ander moment.

Mocht er iets wijzigen aan de situatie zullen we dat laten weten via deze website.

 

Donderdag 12 maart 2020 13:35 uur

Tijdelijke sluiting Museum Slager i.v.m. het coronavirus
Om de veiligheid van bezoekers en vrijwilligers niet verder in gevaar te brengen, samen met de adviezen van de overheid, heeft het bestuur van het museum besloten tot en met dinsdag 17 maart de deuren te sluiten. Afhankelijk van de ontwikkelingen zal dan bekeken worden wanneer het museum weer geopend kan worden.

 

Woensdag 11 maart 2020 12:45 uur

De veiligheid van de bezoekers en medewerkers van ons museum staat voorop. We hebben de nodige voorzorgsmaatregelen genomen. Hierin hanteren we de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Zij geven aan dat er op dit moment geen reden is om publieke ruimtes of evenementen te vermijden of af te gelasten. Het museum is vandaag dus gewoon geopend.

Tot onze spijt hebben wij op basis van de adviezen van onze veiligheidsregio’s en het RIVM, uit oogpunt van sociale onthouding, wel besloten alle geplande groepsbezoeken voor de komende dagen te annuleren. Wij begrijpen dat dit vervelend is maar vragen begrip voor deze uitzonderlijke situatie in Brabant. Wij verzetten de reserveringen graag naar een ander moment. Neem hiervoor contact op met het museum, dit kan telefonisch via 073-6133216 of per mail secretariaat@museumslager.com.

De meet en Greet met Jelmer Wijma wordt ook naar een nog nader te bepalen tijdstip verplaatst. 

Daarnaast zijn alle vrijwilligers en medewerkers, intern en extern gewezen op de noodzakelijkheid van optimale hygiëne. Verkouden vrijwilligers komen helemaal niet naar het museum. En er wordt extra aandacht besteed aan het reinigen van oppervlakten die door bezoekers en personeel vaak worden aangeraakt.

Bekijk de website van het RIVM voor de meest actuele informatie.

DutchEnglish