Image
Top
Menu

Veilingprocedure

Procedure veiling Het Genereuze Gebaar

 1. Er kan pas een bod worden uitgebracht, na te zijn ingelogd.
 2. Om te kunnen inloggen moet de bieder een account hebben aangemaakt. Dit gebeurt door een eenmalige registratie. Hierbij moeten voornaam, achternaam, emailadres en een wachtwoord worden opgegeven. Dit emailadres wordt geverifieerd d.m.v. email met een terugmeldingslink, waardoor het account wordt geactiveerd.
 3. Elk veilingobject (kavel) is voorzien van een nummer. Dit nummer is identiek aan het nummer waarmee deze kavel wordt aangeduid bij de expositie in Museum Slager.
 4. Iemand die het biedproces van een bepaalde kavel wil volgen, kan dat object in zijn of haar Kijklijst De betreffende veiling kan ook worden gevolgd. Dan dient het e-mailadres van de volger te worden opgegeven en ontvangt men een e-mail wanneer deze veiling bijna afloopt.
 5. Het eerste uit te brengen bod moet minimaal gelijk zijn aan het openingsbod.
 6. Na het uitbrengen van een bod krijgt de bieder een e-mail ter bevestiging.
 7. Elk volgende bod wordt pas als geaccepteerd indien het verschil tussen dit bod en het tot dan geldende hoogste bod gelijk of groter is dan het minimale toenamebedrag.
 8. Indien er binnen de laatste 5 minuten voorafgaand aan de aangegeven sluitingstijd van een veilingobject nog een bod wordt uitgebracht, wordt de feitelijke sluitingstijd van voor dit veilingobject met 10 minuten verlengd, om andere bieders de gelegenheid te geven een hoger bod uit te brengen. De bieder met van het vorige bod krijgt hiervan een e-mail.
 9. De persoon die het bod heeft uitgebracht dat het hoogste geboden bedrag is op het moment dat de veiling eindigt, heeft de veiling gewonnen. Dit bod wordt winnaarsbod genoemd.
 10. De biedingen worden op de website weergegeven voor alle geïnteresseerden. Hierbij worden alle persoonsgegevens geanonimiseerd.
 11. Het is ook mogelijk een kavel direct te kopen voor de “Nu kopen”-prijs. Daarbij eindigt direct de veiling voor deze kavel. Het winnaarsbod is dan gelijk aan de “Nu kopen”-prijs.
 12. De wijze van betaling en de verkrijging van het betreffende veilingobject, staat vermeld bij elk te veilen object. De winnaar krijgt hierover bij sluiting van de veiling nadere instructies per email.
DutchEnglish